Sea of Thieves béta

sea-of-theive-previews.png

Gyors vélemény a sea of thievesről. A játék úgy kezdődik, hogy 4-2-1 fős lehetőségből választas, én a 4-esben vettem részt, így kb erről írok, mert maga a játékmenet eltérhet. Bedob egy hajóra, ahol vagytok négyen, alapból nem tudsz semmiről semmit. semmilyen hint nincs kb, szóval felfedezel vagy elmondják a többiek fülesbe. Ahhoz hogy haladjatok a hajóval összehangolt munka kell, egyszerre kell kezelni a kormányt, valakinek kell lent néznie a térképet, közben vizet hordani kifelé a fedélközből, a vitorlákat állítgatni, és az ágyúkat külön állítgatni.

Elég bonyoultnak tűnt elsőre, és a szűk keresztmetszett itt a haverokkal illetve a coop társakkal van. Mázli, ha pont angolul beszélnek, az is mázli ha te tudsz, és az mégnagyobb, ha nem kisgyerekekkel rak össze, az meg még nagyobb, ha nem összevissza csinálnak mindent. Itt nem tudom milyen lehet egyedül, de a mindent egyszerre neked kell kezelni az erős. kb a lényeg, elmentek egy szigetre, a segítség alapján megkeresitek a kincset, összeszeditek a ládát, összeszedtek más szigeteken még több ládát, majd elmentek és leadjátok őket, cserébe vehettek több cuccot amivel gyorsabban tudtok lootolni, meg vehettek mindenféle kincsestérképeket és hasonlókat.

Az egész játék egy végeláthatatlan lootolás, ellenségnek néha jönnek csontvázak, vagy más kalózok, akikkel lehet csatázni. az Ágyút neked kell töltögetni lövésenként, egyszerre csak egyet kezelsz, és minimálisan lehet vele célozni, de mivel eddig úgy tűnik, hogy mindig random hajóra dob, ezért pl a hajót nem tudod fejleszteni, csak a cuccaidat, namost nem túl érdekes jobb lapátot meg ásót venni. 

sea_of_thieves_e3_2017-6.jpg

Az, hogy szép lenne, költői túlzás szerintem, jók a színek, de olyan mint a fornite, a hatodik sziget után kb minden ugyanolyan, a stílusa amúgy aranyos, de nem túl interaktív a világ. Így egy adag játék után, én nem látom azt, ha ezt valaki nem ketten vagy négyen együtt a saját haverjaival tolja, hogyan lehetne hosszú távon izgalmas. eddig ami lejött, h monoton, ki vagy szolgáltatva a többiekneknek, és kb ennyi. ami a 10 perces előzetesben van meg hát, igen erős költői túzás arra, h mennyire is izgalmas. ez alapján én nem venném meg. (ellentétben a kontrollerrel amit előrendeltem mert az állati)